Kan je dit lezen?

Wij staan er meestal niet zo bij stil, maar het is toch fijn om deze letters te kunnen lezen en te begrijpen wat er staat. Dankzij onze school kunnen wij nu lezen en schrijven. Eigenlijk gewoon vanzelfsprekend, want basisonderwijs is in Nederland voor alle kinderen een vanzelfsprekendheid, en zelfs verplicht! Maar helaas geldt dit niet overal in de wereld.

In Togo, het smalle landje aan de West-Afrikaanse kust, is onderwijs niet voor iedereen weggelegd. Van de drie inwoners leeft er één onder de armoedegrens. Dit betekent dat scholing meestal een financieel onhaalbare wens is. Maar ook aan andere basisbehoeften, zoals schoon water, voldoende eten en een regelmatig inkomen, is helaas gebrek.

Om de mensen in Togo vanuit Nederland hiermee een helpende hand aan te reiken, is in het jaar 2005 Stichting Hola ontstaan. Met een aantal vrijwilligers in zowel Nederland als Togo bieden wij structurele hulp om voor diegene die het moeilijk hebben, en weinig kansen zien, de deur naar een betere toekomst te openen.

schilderij gemaakt door leraren van basisschool Mon Seigneur (juli 2017)
schilderij gemaakt door leraren van basisschool Mon Seigneur (juli 2017)


Een gedachte over “Kan je dit lezen?

Reacties zijn gesloten.