Maïsmolen voor Dekpo

Dekpo is een dorpje bestaande uit iets meer dan 2000 inwoners en ligt dichtbij Lac du Togo. Er wordt veel maïs verbouwd. Een direct gebrek in de omgeving is een maïsmolen die het maïs kan vermalen tot meel. Hierdoor zijn vooral de jonge vrouwen uit het dorp genoodzaakt om zware zakken, teilen en pannen met maïs te slepen naar de dichtstbijzijnde maïsmolen. Dit kost hen ook erg veel tijd.

Om ervoor te zorgen dat deze dames hun tijd voor andere zaken kunnen gebruiken, zoals naar school gaan of andere bedrijfsactiviteiten, is er tot grote blijdschap van de dorpelingen in september 2013 een maïsmolen in Dekpo geplaatst. Deze molen wordt beheerd door een dorpscommissie die verantwoordelijk is voor brandstof, onderhoud, reparatie, personeel en aflossing.

Deze commissie, die al jaren bestaat, zet zich in voor de verdere ontwikkeling van het dorp. Nadat de maïsmolen volledig aan Stichting Hola is afgelost, worden de opbrengsten ervan gebruikt om nieuwe projecten op te zetten zoals een waterput en sanitair voor de openbare basisschool. Met dit moleninitiatief heeft Dekpo dus een kans gekregen om de situatie in hun dorp sterk te verbeteren!